Mąka kokosowa 1kg

Opis produktu

Mąka kokosowa jest uzyskiwana z miąższu kokosa jako produkt uboczny podczas wytwarzania oleju oraz mleka kokosowego. Charakteryzuje się lekkim posmakiem i smakiem kokosa. Mąka kokosowa cechuje się dużą ilością błonnika oraz białka, a małą ilością węglowodanów, dlatego jej spożywanie jest zalecane diabetykom. Tłuszcze występujące w mące kokosowej wykazują działanie przeciwbakteryjne oraz przeciwwirusowe, a także przyspieszają tempo metabolizmu przyczyniając się do szybszego spalania tłuszczu, dlatego mąka ta jest często stosowana podczas diet odchudzających. Mąka ta nie zawiera glutenu, dzięki czemu może być spożywana przez osoby będące na diecie bezglutenowej. Coraz częściej jest ona zamiennikiem mąk zbożowych. Mąka kokosowa jest idealna do słodkich wypieków, chleba, pizzy, a także do zagęszczania zup i sosów. 

Cechy produktu

Skład Może zawierać orzechy arachidowe, inne orzechy, dwutlenek siarki, sezam, gorczycę, gluten.
Wartość odżywcza w 100g Wartość energetyczna 1492 kJ / 359 kcal, tłuszcz 13,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12,8 g, węglowodany 22,6 g w tym cukry 19,5 g, błonnik 35,2 g, białko 19,2 g, sól 0,08 g

Zobacz także

Kasza bulgur 1kg

Kasza bulgur 1kg

Dostępny Stan: Duża ilośćDuża ilość

Kasza bulgur jest to kasza, która charakteryzuję się dużo większa ilością błonnika niż powszechnie znana kasza manna i kuskus, dodatkowo jest mniej kaloryczna. Kasza ta otrzymywana jest z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy durum, czyli najbardziej wartościowej odmiany pszenicy, dzięki czemu jest dużo zdrowsza niż kasze otrzymane na bazie zwykłej pszenicy. Kasza bulgur jest bogatym źródłem potasu, wapnia, magnezu i sodu, które wpływają na poprawę pracy układu naczyniowo- sercowego. Ponadto błonnik występujący w tej kaszy przyczynia się do usuwania złego cholesterolu oraz do wiązania tłuszczy w przewodzie pokarmowym, zmniejszając tym samym powstanie miażdżycy. Błonnik usprawnia także działanie przewodu pokarmowego poprawiając perystaltykę jelit, a także zapobiega wzdęciom. Dodatkowo kasza ta może być pomocna przy zwalczaniu anemii ze względu na dużą ilość żelaza oraz kwasu foliowego, który jest niezbędny dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. Kasza bulgur jest również bogata w witaminy z grupy B, które są odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego.

Skład: Kasza bulgur. Może zawierać orzechy arachidowe, inne orzechy, seler, dwutlenek siarki., Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 1432 kJ / 342 kcal, tłuszcz 1,33 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,23 g, węglowodany 75,87 g w tym cukry 0,41 g, błonnik 12,5 g, białko 12,29 g, sól 0,04 g

Cena:

12,50 zł

szt.

Kasza gryczana niepalona

Kasza gryczana niepalona

Dostępny Stan: Duża ilośćDuża ilość

Cena:

0,00 zł

szt.

Kasza jaglana 1kg

Kasza jaglana 1kg

Dostępny Stan: Duża ilośćDuża ilość

Kasza jaglana to kasza przyrządzona z prosa, która ma oryginalny smak, choć czasem potrafi być gorzka przy nieodpowiednim przygotowaniu. Jest ona idealnym dodatkiem do dań słodkich a także słonych. Kasza ta jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka, witamin z grupy B: B1, B2, B6, a także żelaza oraz miedzi. W swoim składzie nie zawiera glutenu, dlatego jest polecana osobom będącym na diecie bezglutenowej, a dodatkowo jest lekkostrawna. Ponadto kasza jaglana ma właściwości antywirusowe. Doskonale zmniejsza zapalenie błoń śluzowych, dlatego jest polecana na katar. Kasza jaglana wraz z kaszą gryczaną są kaszami zasadotwórczymi, przywracają zatem równowagę kwasowo- zasadową. Kasza jaglana zawiera również krzemionkę, która pomaga zniszczonym włosom, skórze, paznokciom, a także zapobiega odwapnieniu kości. Kasza ta ze względu na dużą ilość witaminy E oraz lecytyny, które wpływają na koncentrację, poprawiają pamięć, a także regulują poziom cholesterolu we krwi. Ważne: jeśli chcemy, żeby kasza miała odpowiedni smak, należy przed jej ugotowaniem przelać ją intensywnie najpierw zimną, a później gorącą wodą.

Skład: Może zawierać orzechy arachidowe, inne orzechy, dwutlenek siarki, sezam, gorczycę, gluten., Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 1449 kJ / 346 kcal, tłuszcz 2,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g, węglowodany 71,6 g w tym cukry 0,1 g, błonnik 3,2 g, białko 10,5 g, sól 0,01 g, tiamina (wit. B1) 0,73 mg, ryboflawina (wit. B2) 0,38 mg, witamina B6 0,75 mg, magnez 100 mg, fosfor 240 mg, cynk 3,4 mg

Cena:

9,50 zł

szt.

Mąka jaglana 1kg

Mąka jaglana 1kg

Dostępny Stan: Duża ilośćDuża ilość

Mąka jaglana jest uzyskiwana z kaszy jaglanej, dlatego posiada te same właściwości co owa kasza. Zatem mąka ta jest zdrowa i łatwo przyswajalna przez organizm ludzki. Jest ona idealnym dodatkiem do dań słodkich a także słonych. Kasza jaglana jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka, witamin z grupy B: B1, B2, B6, a także żelaza oraz miedzi. W swoim składzie nie zawiera glutenu, dlatego jest polecana osobom będącym na diecie bezglutenowej, a dodatkowo jest lekkostrawna. Ponadto kasza jaglana ma właściwości antywirusowe. Doskonale zmniejsza zapalenie błoń śluzowych, dlatego jest polecana na katar. Kasza jaglana wraz z kaszą gryczaną są kaszami zasadotwórczymi, przywracają zatem równowagę kwasowo- zasadową. Kasza jaglana zawiera również krzemionkę, która pomaga zniszczonym włosom, skórze, paznokciom, a także zapobiega odwapnieniu kości. Kasza ta ze względu na dużą ilość witaminy E oraz lecytyny, które wpływają na koncentrację, poprawiają pamięć, a także regulują poziom cholesterolu we krwi.

Skład: Może zawierać orzechy arachidowe, inne orzechy, dwutlenek siarki, sezam, gorczycę, gluten., Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 1449 kJ / 346 kcal, tłuszcz 2,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g, węglowodany 71,6 g w tym cukry 0,1 g, błonnik 3,2 g, białko 10,5 g, sól 0,01 g, tiamina (wit. B1) 0,73 mg, ryboflawina (wit. B2) 0,38 mg, witamina B6 0,75 mg, magnez 100 mg, fosfor 240 mg, cynk 3,4 mg

Cena:

12,00 zł

szt.

Mąka z amarantusa 1kg

Mąka z amarantusa 1kg

Dostępny Stan: Duża ilośćDuża ilość

Amarantus jest bogatym źródłem żelaza, którego zawiera około 5 razy więcej niż szpinak, białka, które jest znacznie lepiej przyswajalne niż białko z mleka czy soi, a dodatkowo nie zawiera glutenu. Posiada on bardzo drobną frakcję skrobi, która jest pięć razy łatwiejsza do strawienia niż skrobia, która jest zawarta w kukurydzy. Ponadto amarantus zawiera lizynę, tryptofan i metioninę. Jest on również bogaty w jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które zmniejszają ryzyko wystąpienia miażdżycy i innych chorób układu krążenia. Amarantus posiada również liczne witaminy z grupy B, A, C i E. Oprócz tego amarantus ma dużą skwalenu, który hamuje starzenie się komórek. Mąka z amarantusa wpływa na jakość wypieków przedłużając ich trwałość, a ponadto dodaje orzechowy smak. Może być również stosowana do wyrobu makaronów czy pieczywa.

Skład: Może zawierać orzechy arachidowe, inne orzechy, dwutlenek siarki, sezam, gorczycę, gluten., Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 1622 kJ / 385 kcal, tłuszcz 7,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g, węglowodany 57,5 g w tym cukry 2,2 g, błonnik 14 g, białko 15 g, sól < 0,001 g, witamina B2 2,1 mg, fosfor 604 mg, magnez 285 mg, żelazo 7,1 mg, cynk 3,3 mg, potas 846 mg, wapń 188 mg

Cena:

19,00 zł

szt.

Mąka z cieciorki

Mąka z cieciorki

Dostępny Stan: Duża ilośćDuża ilość

Mąka z cieciorki (Mąka z ciecierzycy) – to bogate źródło białka. Ciecierzyca zmniejsza stężenie tzw. złego cholesterolu we krwi, który jest przyczyną miażdżycy. Dzięki zawartej w niej dużej dawce potasu (291mg/100g) obniża ciśnienie krwi. Cieciorka charakteryzuje się również wysoko zawartością błonnika, co pozytywnie wpływa na perystaltykę jelit i prawidłowe wypróżnianie. W kuchni mąka może służyć m.in. do zagęszczania sosów i zup, jako część składowa panierki oraz być bazą do placków czy naleśników szczególnie w diecie bezglutenowej.

Cena:

15,00 zł

szt.

Mąka migdałowa 200g

Mąka migdałowa 200g

Dostępny Stan: Duża ilośćDuża ilość

Mąka migdałowa jest uważana za jedną z najzdrowszych mąk. Jest to mąka, która powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek. Posiada ona takie same właściwości jak migdały, które są określane są jako jedne z najszlachetniejszych orzechów, ponieważ posiadają największą ilość witaminy B2 oraz błonnika spośród wszystkich występujących orzechów. Dodatkowo zawierają magnez, witaminy z grupy B i NNKT, które wspomagają pracę układu nerwowego, tym samym poprawiając pamięć i koncentrację oraz działają przeciwdepresyjnie. Migdały są również bogate w witaminę E, która jest uważana za ‘witaminę młodości’, która chroni organizm przed niekorzystnym działaniem wolnych rodników, a także opóźnia proces starzenia się skóry. Dzięki niezbędnym nienasyconym kwasom tłuszczowym oraz licznym pierwiastkom mineralnym, migdały zapobiegają chorobom serca, cukrzycy, a także są zalecane podczas nudności i zgagi w ciąży. Migdały mimo dużej ilości tłuszczu sprzyjają odchudzaniu, ponieważ występujące w migdałach NNKT są odpowiedzialne za regulowanie metabolizmu, a tym samym zapobiegają gromadzeniu się tkanki tłuszczowej. Orzechy te ze względu na dużą ilość białka, powinny znaleźć się w diecie wegetarian, ponadto zawierają dużą ilość argininy, która wpływa na wydolność mięśni, dlatego mogą po nie sięgać sportowcy. Mąka migdałowa jest produktem bezglutenowym, dlatego może być z powodzeniem stosowana przez osoby będące na diecie bezglutenowej. Mąka ta może być idealnym dodatkiem do wypieków ciast, chleba czy naleśników. Może być spożywana na surowo dzięki czemu może służyć jako dekoracja do tortów czy panierka.

Skład: Może zawierać sezam, gluten, dwutlenek siarki, orzechy arachidowe., Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 2393 kJ / 572 kcal, tłuszcz 52 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,74 g, węglowodany 20,5 g w tym cukry 4,2 g, błonnik 12,9 g, białko 20 g, sól 0,04 g

Cena:

19,50 zł

szt.

Płatki ryżowe 500g

Płatki ryżowe 500g

Dostępny Stan: Duża ilośćDuża ilość

Płatki ryżowe są otrzymywane z ziaren ryżu, które są poddane działaniu pary wodnej, a następnie prasowaniu. Dzięki tym zabiegom charakteryzują się krótkim czasem przygotowania nie tracąc przy tym swoich wartości odżywczych. Płatki ryżowe są produktem dietetycznym, a także lekkostrawnym. Są one idealne dla osób będących na diecie odchudzającej, dla dzieci, osób starszych, a także osób będących na diecie bezglutenowej. Dodatkowo mają niską zawartość tłuszczu, a także są bogatym źródłem żelaza, wapnia oraz witamin z grupy B.

Skład: Może zawierać orzechy arachidowe, inne orzechy, dwutlenek siarki, sezam, gorczycę, gluten., Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 1510 kJ/ 360 kcal, tłuszcz 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g, węglowodany 77 g w tym cukry < 0,5 g, błonnik 5,2 g, białko 6,7 g, sól 0,02 g

Cena:

0,00 zł

szt.

Płatki jaglane 500g

Płatki jaglane 500g

Dostępny Stan: Duża ilośćDuża ilość

Płatki jaglane są tworzone z rozgniecionych ziaren prosa. Są one bogatym źródłem witamin z grupy B oraz E, a także wapnia, fosforu, potasu, cynku i magnezu. W płatkach jaglanych znajdziemy również lecytynę, która reguluje pracę mózgu i wpływa na koncentrację oraz poziom cholesterolu. Mają wpływ na pracę układu nerwowego, wzmacniają układ odpornościowy. Według dietetyków codzienne spożywanie płatków jaglanych likwiduje chroniczne zmęczenie, a także bezsenność. Dodatkowo wpływają korzystnie na pracę układu pokarmowego, a tym samym usprawnią trawienie i zmniejszą zaparcia. Ponadto mają one właściwości przeciwgrzybicze, moczopędne, dzięki czemu regulują pracę nerek. Ich spożywanie jest zalecane kobietom, które chcą wzmocnić włosy, paznokcie, a także poprawić stan skóry. Mogą być przygotowywane na mleku, a także na wodzie.

Skład: Może zawierać orzechy arachidowe, inne orzechy, dwutlenek siarki, sezam, gorczycę, gluten., Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 1449 kJ / 346 kcal, tłuszcz 2,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g, węglowodany 71,6 g w tym cukry 0,1 g, błonnik 3,2 g, białko 10,5 g, sól 0,01 g

Cena:

8,00 zł

szt.

Płatki orkiszowe 500g

Płatki orkiszowe 500g

Dostępny Stan: Duża ilośćDuża ilość

Płatki orkiszowe są źródłem białka, błonnika pokarmowego, fitosteroli, a także witamin z grupy B, A, E, D i składników mineralnych: cynk, miedź, selen. Dodatkowo zawierają zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe, które korzystnie wpływają na układ krążenia, a także poprawiają funkcjonowanie układu pokarmowego. Orkisz, czyli główny składnik płatków orkiszowych wpływa również na wygląd skóry, paznokci oraz włosów. Poprawia koncentrację oraz pracę mózgu. Ponadto jest on zalecany chorym po zawale serca oraz osobom niedożywionym. Jest on również idealny dla osób chorych na cukrzycę, gdyż kleik z orkiszu doskonale zmniejsza zapotrzebowanie na insulinę, a przyspiesza przemianę materii.

Skład: Może zawierać orzechy arachidowe, inne orzechy, dwutlenek siarki, sezam, gorczycę. Nie zawiera konserwantów., Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 1410 kJ / 334 kcal, tłuszcz 2,97 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g, węglowodany 61 g w tym cukry 2 g, błonnik 9,7 g, białko 11,4 g, sól < 0,01 g

Cena:

9,50 zł

szt.

Powrót

Powrót do zakupów Przejdź do koszyka
Zamknij

Powrót do zakupów Przejdź do koszyka